23948sdkhjf

BDX byter spår – startar dotterbolag

Flera stora järnvägskontrakt har fått BDX järnvägsverksamhet att växa – så pass att man nu startar ett nytt dotterbolag som ska kunna tampas om de många spåruppdragen i norr.

Järnvägsverksamhet är inte nytt för BDX, i snart tio år har affärsområdet Rail ingått i BDX Infra och flera tunga uppdrag har fått affärsområdet att växa – BDX nämner till exempel drift och underhåll av södra Malmbanan, bygget av Dåva järnvägsterminal, Sveriges ”svåraste underhållskontrakt”: Norra Malmbanan och flera ERTMS-projekt.

– Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av BDX järnvägsverksamhet genom att starta dotterbolaget BDX Rail AB, säger Catrin Ingvarsson, tillförordnad vd på BDX Företagen AB, i ett pressmeddelande.

Robert Eriksson, divisionschef för BDX Infra, uppger att företaget redan i dag har en en organisation med hög kompetens inom alla delar av järnvägsunderhåll och ny- och ombyggnation av järnväg.

Genom det nya bolaget ska man kunna spetsa till företagets erbjudande ytterligare – och växa, uppger han.

– Framtiden ser ljus ut med stora satsningar på järnvägen; i norr Inlandsbanan och Norrbotniabanan. De stora industrisatsningarna i norr med Hybrit och H2 Green Steel kräver också en ut- och tillbyggnad av järnvägsnätet. Signalsystemet byts ut till det Europagemensamma signalsystemet ERTMS. Samtidigt som det finns en stor underhållsskuld, det vill säga att underhållet under flera år har varit eftersatt, säger Robert Eriksson.

Catrin Ingvarsson ser det nya bolaget som ett sätt att tydliggöra kärnkompetensen – att bygga och underhålla järnväg.

– Vi kan på ett tydligare sätt marknadsföra BDX Rails tjänster, i en väldigt specifik och nischad bransch, samtidigt som vi kan erbjuda BDX koncernens övriga tjänster som tilläggspaket.

BDX Rail AB startar 1 januari 2022 . Bolaget kommer att sortera under BDX Infra och affärschef Andreas Karlsson kommer att fortsätta som chef för verksamheten.

Läs mer om: BDX
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
  • Servicetekniker
  • Projektledare
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Eldsjälar får stipendium från LKAB
Arbetsrelaterad dödlighet: entreprenadbranschen i fokus
Svevia tar över vägunderhållet i driftområde Vetlanda
Kallt i hytten i nya grävaren
Fossilfritt när Skanska bygger gymnasium i Norge
Med röntgensyn bäddar forskarlaget för framtidens elbilsbatterier
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109