23948sdkhjf

Puvacs verktygsutbud allt bredare

Tidigare i höstas meddelade Puvac att företaget förvärvat Jack Midhage och Jerneviken Maskin, vältablerade tillverkare och leverantörer av betonghåltagningsutrustning och diamantverktyg. Nu har företaget även tagit över Levantos bolag i Sverige och Norge.

Puvacs förvärvsresa fortsätter med målet att bygga en stark, marknadsledande nordeuropeisk koncern för verktyg till kapning, borrning och slipning i bland annat betong. De senaste förvärven är finska Levantos dotterbolag Levanto Diamond Tools AB och Levanto Norge AS.

I och med förvärven stärks utbudet av diamantverktyg för håltagningsbranschen och stenindustrin i Sverige och Norge, där även rental ingår som ett kundsegment.

– Vi ser att förvärvet av de två bolagen från Levanto kommer att tillföra väsentliga mervärden till vår verksamhet, säger Torbjörn Bengtsson, styrelseordförande för Jack Midhage AB och huvudperson i den Ängelholmsbaserade familjen Bengtsson, med bakgrund i bland annat Pullman-Ermator, som står bakom ägarföretaget Puvac/Midhage.

– Både våra och Levantos kunder, kommer främst att märka förändringen genom en ökad grad av service och en både större och bredare produktportfölj. Men vi får också ett tillskott av mångårig erfarenhet och expertis inom branschen, vilket ger oss nya möjligheter att erbjuda kunderna mervärden som efterfrågestyrda och specialtillverkade produkter, säger Torbjörn Bengtsson.

Han betonar också att koncernen även i fortsättningen ska investera i såväl anläggningar, personal och nuvarande produktsortiment som i distribution av nya produkter från tillverkare av framför allt maskiner. Ägarfamiljen utesluter inte heller ytterligare strategiska företagsförvärv.

– Jag är glad att företaget nu blir en del Puvacs koncernbygge där jag är övertygad om att verksamheten verkligen kommer till sin rätt och får möjlighet att utvecklas vidare, säger Patrik Sandman, vd för Levanto OY.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125