23948sdkhjf

Mångfald och jämställdhet viktigt för Årets byggchef

En ledarstil som speglar samhällsutvecklingen och ett stort fokus på mångfald och jämlikhet hör till de förtjänster som gör att Jack Len, regionchef för Ramirent Öresund, utsetts till Årets byggchef av Byggcheferna och tidningen Byggvärlden.

Ett av de kriterier som juryn bedömer är förnyelse. Jack Len lyfter fram två exempel på förnyelse som han själv jobbar med.

– Vi var vi först i uthyrningsbranschen med att hänga upp regnbågsflaggor på alla våra kundcenters. Det skapade diskussioner, men fick i gång tankarna. Oavsett vem man är eller vilken läggning man har är man välkommen.

– Vi har även anammat Sila Snacket som TL Bygg i Stockholm initierade. Det handlar om vad man säger till folk. Det finns en väldigt hård jargong i byggbranschen som kan vara både rå och taskig eller innehålla sexuella anspelningar mot kvinnor, säger Jack Len.

– Jag vill att vi ska ha en arbetsplats där alla mår bra, känner sig välkomna och dit vi kan locka fler kvinnor och personer med olika bakgrund. Ska vi lyckas med det måste vi jobba med vår värdegrund och visa i handling att vi menar allvar. Och Sila snacket har redan fått fler kvinnor att intressera sig för vår verksamhet, säger Jack Len.

Jack Len inledde sin karriär på Ramirent som säljare 2010. Inom några år blev han försäljningschef för att därefter bli kombinerad distrikts- och försäljningschef. När Stavdal och Ramirent slogs ihop för två år sedan blev han region- och distriktschef för Öresund med ansvar för åtta kundcenter och ett hundratal medarbetare.

– När vi slogs ihop blev vi plötsligt ett antal nya medarbetare, vi fick nya kundcenter, ett nytt arbetssätt och så Corona på det… Då gällde det att hålla ihop gänget, få alla att lära känna varandra och samtidigt ställa upp på den nya riktningen för bolaget.

Att vara en bra ledare handlar mycket om att vilja se andra lyckas. Det gäller att få andra att växa, vara prestigelös och inte alltid komma med lösningen själv. Jag vill coacha mina medarbetare till att fundera ut egna lösningar och våga testa. Det är ok att misslyckas, man lär sig något av det också. När mina medarbetare vågar ta egna initiativ, då har jag lyckats i mitt ledarskap, betonar Jack Len.

Han har definitivt lyckats övertyga juryn om att han ska tilldelas utmärkelsen Årets byggchef. Bland annat konstaterar juryn i sin motivering att: ”Jack har en stark etisk kompass och ett rättvisetänk, och han är mån om att skapa ett arbetsklimat där alla trivs. Jack har förmågan att se möjligheter snarare än problem och bidrar till hållbara lösningar och kostnadsbesparingar för kunden.”

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141