23948sdkhjf

Andelen biobränsle i bensin och diesel ska ses över

Energimyndigheten har fått i uppdrag att ta reda på om andelen hållbara biodrivmedel i bensin, diesel och flygfotogen behöver ändras för att Sverige ska nå klimatmålen. Det meddelar regeringen i ett pressmeddelande.

Enligt reduktionsplikten är alla drivmedelsleverantörer skyldiga att blanda in förnybara och fossilfria bränslen i bensin, diesel och flygfotogen.

– Reduktionsplikten är ett av regeringens viktigaste styrmedel för att minska utsläppen av växthusgaser och nå Sveriges klimatmål. Med reduktionsplikten ger vi långsiktiga förutsättningar att minska klimatutsläppen från väg- och flygtrafik, säger energi- och digitaliseringsminister Kashayar Farmanbari ett pressmeddelande.

Energimyndigheten ska genom en kontrollstation under 2022 analysera de satta reduktionsnivåerna för bensin och diesel i förhållande till elektrifiering- och bränsleutveckling inom transportsektorn, mot transportsektorns klimatmål för 2030 och vid behov föreslå förändringar.

Reduktionsplikten innebär att drivmedelsleverantörer måste minska växthusgasutsläppen från bensin, diesel och flygfotogen varje år och göra det genom att blanda i hållbara biodrivmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125