23948sdkhjf

Peab fäster blicken på framtiden

Ny funktion ska stötta byggjätten. ”Hela världen står inför en stor klimatutmaning vilket i princip påverkar allt vi gör.”

 Peab inrättar en ny koncernövergripande forsknings- och innovationsavdelning.

Den nya funktionen ska stötta koncernledningen och de fyra affärsområdena med den kunskap och den omvärldsbevakning som behövs när Peab ska ställa om till klimatanpassade produkter och investera i ny teknik.

Avdelningen ska också samordna företagets övriga forsknings- och innovationsresurser, förklarar företaget i ett pressmeddelande.

Chef för den nya funktionen blir Nils Rydén, som jobbat i över 20 år på Peab, nu senast som forsknings- och utvecklingschef för Peab Anläggning samt som avdelningschef för Anläggningsteknik.

Han berättar i pressmeddelandet varför Peab behöver den nya funktionen.

-- Hela världen står inför en stor klimatutmaning vilket i princip påverkar allt vi gör. Hela samhällets hållbarhetsmål och utveckling inom digitalisering kommer skapa nya affärsmöjligheter som delvis ligger utanför Peabs befintliga verksamhet. Det handlar bland annat cirkulära material, vattenhantering, nya energitjänster och mycket mer. Framtiden kommer snabbt inom dessa områden och kräver att Peab satsar långsiktigt på forskning och innovation.

Peab lyfter fram att Nils Rydén har en gedigen forskarbakgrund. 2004 blev han Peabs första industridoktorand och han har periodvis arbetat deltid på univiersitet och högskolor både i Sverige och utomlands.

-- Vi kommer att ha blicken fäst på framtiden och inte låta oss begränsas till nuvarande affär och verksamhet. Huvudfokus blir att jobba mot en kund och en affär så som den kan komma att se ut om ungefär fem till tio år. Det känns väldigt spännande, säger Nils Rydén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094