23948sdkhjf

Uppsala får nytt landmärke

Udda gestaltning och ovanlig klaffdrivning utlovas när en öppningsbar bro byggs över Fyrisån.

 Peab har redan byggt två rörliga broar åt Uppsala kommun: Flottsundsbron och Vindbron.

Nu är det dags för den tredje, Uppsala kommun har gett företaget i uppdrag att bygga Tullgarnsbron, ett kontrakt värt 157 miljoner kronor.

Den totalt 100 meter långa bron byggs med ett körfält i varje riktning och fyra meter breda gång- och cykelbanor på vardera sidan.

Brospannen byggs i betong, men i en form av cortén, så kallat rosttrögt stål. Landfästena ska kläs i granitsten.

Enligt Peab, som ska utföra uppdraget som en utförandeentreprenad med konstruktionersansvar, blir det också en speciell gestaltning – brons uppstickande enkelklaff ska byggas helt i cortén.

-- För Uppsala kommun kommer Tullgarnsbron och dess gestaltning att skapa ett landmärke inom staden, säger Stefan Bergerstam, projektledare Uppsala kommun.

Peab noterar också att drivningen av klaffen är ovanlig, den ska öppnas och stängas av ett linmaskineri som placerats i ett av brostöden.

Tullgarnsbron ska knyta samman flera bostadsområden med Studenternas idrottsplats, Stadsträdgården och Akademiska sjukhuset.

– Bron är en viktig del i Uppsalas samhällsutveckling och vi hoppas att den kan minska trängseln på stadens andra broar över ån och skapa bättre framkomlighet för Uppsalaborna, säger Thomas Larsson, produktchef Peab, i pressmeddelandet,

– Bron möjliggör att man kan avlasta centrala delar från trafik. För Uppsala kommun kommer Tullgarnsbron och dess gestaltning att skapa ett landmärke inom staden, säger Stefan Bergerstam.

Projekteringen ska påbörjas omgående och skopan ska sättas i backen redan nu i januari.

Vintern 2023 ska allt vara klart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109