23948sdkhjf

Dubblad livslängd för ny mobilkran

En arbetsradie på 54 meter och en kapacitet på 150 ton utlovas när Konecranes Generation 6-kran kommer till Italiens mest trafikerade hamn.

Terminalen San Giorgio, TSG, grundades 2006 och har blivit den största multifunktionella terminalen i Genua, den mest trafikerade hamnen i Italien.

Den är utrustad för att hantera alla slags gods inklusive containrar, styckegods, projektlast, yachter, stål och Ro-Ro. 

Nu har företaget beställt en mobil hamnkran av Konecranes.

– Vi använder redan två mobila Konecranes Gottwald Generation 5-hamnkranar i Genua, och de har alltid överträffat våra förväntningar. Därför är vi stolta över att vara den första kunden i Italien som beställer en ny Generation 6. Vi ser fram emot hur kranen, med dess förbättrade prestanda och tilläggsfunktioner, hanterar containrar och last vid vår terminal, säger Maurizio Anselmo, vd för TSG i ett pressmeddelande. 

Den beställda Generation 6-kranen är en mobil Konecranes Gottwald ESP.8-hamnkran med en arbetsradie på 54 meter och en kapacitet på 150 ton. Den uppges vara en naturlig efterföljare till de två Generation 5-kranar som redan finns på plats, med kraftfullare kurvor för lyftkapacitet som ger förbättrad prestanda och högre klassificering för containerhantering. Detta uppges dubbla kranens livslängd vid hantering av containrar. 

– Vi har ett starkt partnerskap med TSG. Genom denna nya beställning kan TSG dra nytta av den fulla potentialen hos Generation 6-kranen i sin verksamhet. Beställningen visar också värdet av vår ständiga produktutveckling, där vi fortsätter att förbättra produktiviteten, tillförlitligheten och bränsleeffektiviteten i våra kranar, säger Gino Gherri, Regional sales manager, Konecranes Hamnlösningar i meddelandet.

Beställningen levereras i juni 2022. Kranen är den första i Generation 6 som går till Italien.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078