23948sdkhjf

Swecon växlar upp sitt systematiska säkerhetsarbete

Rapportera mera och minska riskerna – så vill Swecon förbättra säkerheten både för sig själva och för kunderna.

En säker arbetsplats kommer inte av sig själv, konstaterar Swecon i ett pressmeddelande.

Företaget slår också fast att arbete med hälsa och säkerhet har blivit viktigare och viktigare i entreprenadbranschen.

Swecon tar sig an frågan med genom att växla upp sitt systematiska arbetsmiljöarbete med safe@swecon.

Utgångspunkten är ett rapporteringssystem. Tanken att både risker, tillbud och olycksfall ska in i systemet – alla ska känna sig bekväma med att rapportera risker och på så sätt ska riskerna elimineras och både ohälsa och olyckor förebyggas, uppger Swecon.

-- Vi ser att rapporteringen allt mer börjar fungera som ett väloljat maskineri. Det resulterar i färre olyckor och bättre arbetsmiljö för alla. Att vi ständigt pratar om vår arbetsmiljö höjer också medvetenheten hos alla, och är grundläggande för att förbättra säkerhetskulturen inom företaget. Enligt Swecon är arbetsmiljö, hälsa och säkerhet en del av företagets hållbarhetsarbete, det är dessutom en del av deras strategiska mål och flera av kunderna är också intresserade av hur Swecon sköter sitt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete, skriver företaget.

-- När vi är hos kunderna behöver vi också säkerställa att vi genomför riskbedömningar innan vi påbörjar arbetet på fält och detta innebär en nära samverkan med våra kunder för att erbjuda våra servicetekniker bästa möjliga förutsättningar att genomföra arbetet på ett effektivt och riskfritt sätt. 

Swecon behöver genomföra riskbedömningar innan arbetet i fält påbörjas, detta innebär en nära samverkan med kunderna och tanken är att serviceteknikerna ska kunna genomföra arbetet på ett effektivt och riskfritt sätt.

Foto: Swecon

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125