23948sdkhjf

Uniwater köper Örebroföretag

Uniwaterkoncernen, som samlar företag som arbetar olika typer av VA-tekniska lösningar, blir ännu större sedan man förvärvat Örebrobaserade Abat AB.

– Vi är mycket glada över att vi kommit till en överenskommelse med Abat. Det är ett välskött bolag med riktigt bra produkter och många trogna kunder. När vi nu kan bidra med Uniwater-koncernens kunskap och organisation ser vi stor tillväxtpotential i bolaget, säger Carl Berglund, affärsområdesansvarig på Uniwater Products, i ett pressmeddelande.

Abat AB tillverkar specialprodukter för byggindustrin, till exempel luckor i aluminium och rostfritt, och tanken är att verksamheten ska bli en del av Uniwaters affärsområde Uniwater Products.

Enligt pressmeddelandet är förvärvet, även om det är av det mindre slaget, en viktig del i Uniwaters strategi framöver.

Företaget uppger att man satt upp ambitiösa mål och ett av dem är en starkt ökad tillväxt, både organiskt och via förvärv.

– Abat kompletterar oss på ett mycket fint sätt och gör att vi nu breddar vårt koncernerbjudande. Vi ser dessutom en stor geografisk potential i bolaget och räknar med att inom kort kunna erbjuda Abats produkter till våra kunder på den nordiska marknaden, säger Fredrik Jonsson, koncern-vd på Uniwater, i pressmeddelandet.

Tomas Andersson, som i 25 år byggt upp och drivit Abat, kommer att ersättas som vd, rekryteringsprocessen ska påbörjas inom kort.

– Det har varit en fantastisk resa att bygga upp Abat till vad det är i dag med tio anställda och en omsättning på över 20 miljoner kronor. Nu behöver bolaget ny kraft för att kunna utvecklas ytterligare och då är jag inte rätt person, säger Thomas Andersson i pressmeddelandet.

Abatgrundaren kommer dock att stanna kvar i verksamheten, tanken uppges vara att han främst ska ägna sig åt sin specialitet -- att utforma och utveckla luckor.

-- Jag vill fortsätta att utveckla och skapa nya produkter. Därför är jag mycket glad över att vi nu är ett bolag inom Uniwater-koncernen, säger Thomas Andersson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11