23948sdkhjf

Ännu en mångårig försenad väg blir av

Efter regeringens avslag av överklagan pågår upphandling om vem som ska bygga väg 27 i Blekinge. Sträckan mellan Backaryd och Hallabro beräknas kosta upp till 235 miljoner kronor.

I förra veckan skrev Entreprenad om att en del av riksväg 55 fick grönt ljus att byggas om efter 25 år.

Nu skriver Blekinge läns tidning att ett vägbygge öster om Backaryd i Ronneby kommun blir av efter flera års försening.

I Trafikverkets vägutredning från 2011 av väg 27 skrev de att byggstart kunde planeras tidigast 2014. Förseningar och överklaganden till regeringen gjorde att projektet fick vänta.

Den överklagan som gjordes till regeringen avslogs dock förra året och nu pågår en upphandling om vem som ska få bygga den nya vägen. Upphandlingen förväntas vara klar i slutet av mars i år.

– Det är väldigt glädjande att nu kunna arbeta vidare med projektet och äntligen kunna komma till skott. Vi beräknar att skicka ut upphandlingen av entreprenaden efter sommaren och planerar för byggstart våren eller sommaren 2022, sade Magnus Graad, Trafikverkets projektledare, i ett pressmeddelande förra året.

Till BLT säger han att de hoppas på att bygget av den första etappen av tre kan påbörjas redan i maj eller juni. Den sista etappen beräknas vara färdigbyggd 2027 eller 2028.

– När allt är färdigt kommer det bli två helt nya vägar där uppe, båda med maxfart 100 kilometer i timmen. Det kommer se helt annorlunda ut i landskapet där uppe och trafiken kommer att flyta på betydligt bättre, säger Magnus Grad till tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125