23948sdkhjf

FVB tar sig an vatten och avlopp

FVB, som hittills ägnat sig mest åt vattenrening och vattenförsörjning med fokus på pumpar och anläggningar, satsar nu även på ledningsnät.

FVB har jobbat mycket med fjärrvärme och fjärrkyla, vatten och avlopp har dock funnits med i portföljen och nu vill man bredda sig till att även arbeta med vatten- och avloppssystem.

-- Vi har stor och lång erfarenhet av ledningsfrågor vad gäller fjärrvärme, fjärrkyla och gas. Att arbeta med VA-ledningar blir därför ett naturligt steg för oss och vi kan hjälpa kommuner som behöver upprusta sina befintliga VA-ledningar eller bygga nya ledningssystem, säger Gustav Myhrman i ett pressmeddelande.

Tanken är att FVB ska sig an utredningar, projektering av VA-verk, och energieffektivisering. Även styrning och övervakning av anläggningar kan ingå.

Enligt FVB ser man störst potential inom VA för ledningsnätet. Många kommuner bygger ut sina exploateringsområden och där vill FVB bidra till exempel med förstudier, projektering och förfrågningsunderlag för upphandling av entreprenörer.

– Intresset för att bygga våtmarker ökar, så det är också uppdrag som vi kan åta oss, säger Gustav Myhrman.

FVB noterar också det stora behovet av att rusta upp och bygga ut befintliga VA-system, som ofta har 50-60 år på nacken och inte räcker till för att tillgodo se de behov som finns i dag med strängare miljökrav, större befolkning och klimatförändringar som kan leda till mer regnmängder i framtiden.

– Det är verkligen ett eftersatt område. Eftersom ledningarna ligger i marken så ser vi inte hur illa det är, men om de varit synliga hade vi aldrig accepterat det dåliga skick som många ledningar är idag, säger Gustav Myhrman.

Han är tämligen ny på FVB och kommer närmast från Mälarenergi där han var projektledare och dagvattenspecialist

Hans uppdrag nu blir att leda vatten- och avloppssatsningen. Han ska också arbeta med projekt- och uppdragsledning inom vatten och avlopp samt dagvattenhantering.

Läs mer om: fvb
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.172