23948sdkhjf

Volvo CE stöttar kvinnor och barn

 Volvo CE donerar en miljon kronor till FN:s flyktingorgan, pengarna ska skydda flickor och kvinnor i Afghanistan.

Läget i Afghanistan uppges vara extremt allvarligt. Enligt FN är halva befolkningen i behov av humanitärt stöd sedan landet har drabbats av den ena katastrofen efter den andra.  

Konflikter, torka, sjukdomar, svält och en ekonomi i fritt fall har lett till att samhället mer eller mindre brutit samman.

Miljoner afghaner är därför på flykt och de flesta av dem är kvinnor och barn uppger FN, vars flyktingorgan UNCR finns kvar i landet för att leverera nödhjälp.

Volvo Construction Equipment berättar nu att man donerar en miljon kronor till UNHCR, som ska använda dem till att stärka skyddet av flickor och kvinnor i Afghanistan.

Rent konkret kommer pengarna att gå till projektet ”Katastrofstöd till kvinnor och flickor i Afghanistan med psykosocialt stöd och skydd mot könsbaserat våld” som pågår under 2022.

– Vi är väldigt tacksamma över detta bidrag som kommer hjälpa till att skydda kvinnor från våld och övergrepp i ett av de länder där kvinnors rättigheter är som allra mest hotade och eftersatta. Inte minst efter höstens händelser och talibanernas övertagande av makten, säger Åsa Widell, generalsekreterare för Sverige för UNHCR, i ett pressmeddelande.

Enligt Volvo CE kommer medlen från Volvokoncernens "Disaster Relief Fund" vars syfte är att ge lindring vid katastrofer.

– På Volvo CE, som är en del av Volvokoncernen, arbetar vi långsiktigt med olika aktiviteter som stöttar en positiv utveckling i samhällen runt om i världen. När kriser inträffar kan ett direkt ekonomiskt bistånd genom Volvokoncernens katastroffond vara bästa sättet för oss att göra skillnad. I denna humanitära kris har vi beslutat stötta UNHCRs viktiga insatser för kvinnor och flickor som är i en oerhört utsatt situation, säger Tora Leifland, ansvarig för hållbara affärer på Volvo CE, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078