23948sdkhjf

Ännu ett undersökningstillstånd beviljat

Archelon Natural Resources har erhållit undersökningstillstånd för området Malmkärra nr 3 i Norbergs kommun i Västmanlands län.

Bolaget ansökte hos Bergsstaten om undersökningstillstånd för området under senhösten 2021. Anledningen är att det i området finns lokalt mycket höga halter av sällsynta jordartsmetaller med god prospekteringspotential. Något som bland annat Sveriges geologiska undersökning, SGU rapporterat.

Undersökningstillståndet Malmkärra nr 3 ligger inom den så kallade REE-linjen mellan Nora och Norberg. REE linjen är ett geologiskt bälte där höga koncentrationer av sällsynta jordartsmetaller, rapporterats av SGU.

– Det är glädjande att vi beviljats detta undersökningstillstånd. Bolaget har under en längre tid målmedvetet sökt efter sällsynta jordartsmetaller där även en egen prospekteringsmetod utarbetats och testats. Vi ser fram emot att påbörja fältarbeten inom Malmkärra nr 3 samtidigt som vi även fortsätter att utvärdera andra intressanta områden som vi kunnat identifiera inom REE-projektets ram, säger Bolagets vd Tore Hallberg i ett meddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.172