23948sdkhjf

Veidekke inför nytt klimatinitiativ

Veidekke Byggs framtidsvision är att inte bara själva minska sin klimatpåverkan men även att deras leverantörer ska göra det. Nu inför företaget att en del av deras dyrare projekt ska ha en klimatkalkyl från och med anbudsskedet.

Veidekke tar ytterligare ett steg för att nå koncernens klimatmål. Veidekke Bygg har meddelat att de från och med i år har infört att alla projekt över 50 miljoner kronor ska ha en klimatkalkyl redan i anbudsskedet. 

– Jag är stolt över vårt beslut, det här är något både vi och våra kunder efterfrågar. När vi är med och stimulerar branschen att bli bättre kommer vi att klara våra egna klimatmål och vara till stor hjälp för våra kunder och leverantörer att klara sina, säger Charlotta Nilsén, verksamhetsområdeschef för Veidekke Bygg, i ett uttalande.

Företaget skriver att målet med kalkylerna är att kunna minska mängden material som används. Något som inte bara skulle medföra en minskad klimatpåverkan men även spara pengar. Veidekkee kommer även att öka kraven på redovisning från sina leverantörer och premiera de som arbetar för att minska sin klimatpåverkan. Framöver kommer de också att införa gränsvärden för olika materialslag.

– Det här är ett första steg, men vi har redan nyckeltal på klimatpåverkan för de vanligaste byggnadstyperna. Det gör att vi direkt kommer att se om nya projekt är bättre eller sämre än snittet, sett ur ett klimatperspektiv, säger Charlotta Nilsén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112