23948sdkhjf

Huddigs helt nya era – dubblar i alla segment

Grävlastartillverkaren anammar ett totalt tvillingkoncept där det alltid ska finnas både hybrid- och dieseldrift att välja mellan.

Huddig har tänkt om. När nya maskingenerationer tas fram ska det från och med nu alltid finnas flera valmöjligheter.

– Nu går vi in i en helt ny era. Framåt kommer kunderna att kunna välja mellan diesel- och hybriddrift i varje segment, säger vd Lars Lindahl i ett pressmeddelande.

Först ut är Huddig 1370, en dieseldriven maskin som kan drivas även med HVO, och Huddig 1370T,  en fullhybrid baserad på samma plattform.

– Vi ser det som en självklarhet att ta vårt ansvar i den gröna omställningen. Detta innebär även nya möjligheter för hela branschen givet det fokus på hållbarhet som nu växer fram.

Enligt Huddig innebär lanseringen av 1370 och 1370T oatt företaget går i bräschen för elektrifieringen av entreprenadmaskiner.

– Timingen med lanseringen av Twin Power och framför allt Huddig 1370T är perfekt givet de hållbarhetskrav från myndigheter som nu växer fram. Jag är oerhört stolt över att vi inom bolaget har den tunga tekniska kompetens och erfarenhet som krävs för att leda den hållbara omställningen i branschen, säger Lars Lindahl.  Läs mer om de två tvillingmaskinerna här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094