23948sdkhjf

Tyskland nästa för Blinto

I sommar tar auktionssajten Blinto steget ut på den internationella marknaden.

Blinto har funnits i Sverige sedan 2018, tanken nu är att etablera sig i Tyskland, där man uppger sig ha sett ett stort intresse.

Vi har en skalbar produkt vilket gör en utlandslansering möjlig att genomföra på ett effektivt sätt, säger Blintos vd Richard Nilsson i ett pressmeddelande.

Enligt Blinto kan deras egenutvecklade system, som uppges möjligggöra säkra betalningar, appliceras även på andra marknader.

Siktet har därför satts på den internationella marknaden och enligt Blinto var det främst det geografiska läget som gjorde att valet först föll på Tyskland: landet ligger centralt i Europa och den så kallade DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz) uppges vara den enskilt största marknaden för maskiner och professionella produkter i Europa.

I sommar lanseras sajten www.blinto.de, och redan nu ska det gå att registrera sig på sidan.

Blintos tyska kontor placeras i Düsseldorf och man kommer att ha mäklare på flera ställen i landet.

Företaget lyfter också fram den nya landschefen Matthias Ressel, som uppges ha lång och relevant erfarenhet, som en nyckelperson i satsningen.

När möjligheten uppdagade sig såg jag potentialen att lansera Blinto i Tyskland. Dels på grund av den tillväxt som skett i Sverige, men också den potentiella marknaden i DACH-regionen, säger Matthias Ressel i pressmeddelandet.

Blinto ska nu se hur Tysklandssatsningen utvecklas, och sedan fundera på om och i så fall hur man eventuellt kan gå vidare i fler länder.

Vår ambition är att fortsätta växa, men att kunna göra så på ett sätt som håller kvaliteten hög och kunderna nöjda, säger Richard Nilsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125