23948sdkhjf

Ny utbildning ska motverka skurkar i branschen

JSB har startat utbildningen “Sund konkurrens och schyssta villkor”. Tanken är att ge sina medarbetare verktyg att förebygga en osund bransch inom deras projekt.

Utbildningen ska gå på djupet med problemen med arbetslivskriminalitet och tar upp hur det ser ut i dag. JSB menar att mindre nogräknade företag som brister i arbetsmiljön, håller på med ekonomisk brottslighet och utnyttjar sina arbetare är ett växande problem.  

– Vi vill ge medarbetarna verktyg att förebygga en osund bransch inom våra projekt. Genom att öka medvetenheten om vad som behöver kontrolleras och vara uppmärksam på i pågående projekt kan vi förhindra att vi drabbas, säger Magnus Lindskog, strategisk inköpare på JSB, i en kommentar.

JSB skriver att deltagarna i utbildningen får exempel på hur kriminella nätverk kan se ut samt hur de verkar. De får även lära sig varningstecken samt vilka kontroller som kan göras.

– Våra kunder förväntar sig att vi ska leverera rättvist byggda hus, och vi förväntar oss inget mindre av oss själva. Därför är det viktigt att vi på JSB har kunskap om problemen och hur vi kan arbeta förebyggande. Vi är en samhällsbyggare som vill ta ansvar för en rättvis bransch med sund konkurrens och vi väljer att agera, säger Fredrik Leo VD på JSB, i ett uttalande.

Problemet med arbetslivskriminalitet inom byggbranschen är något som Entreprenad skrivit om tidigare. I början av året släppte exempelvis Byggmarknadskommisionen sin slutrapport som välkomnades av både Byggföretagen och Byggnads.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109