23948sdkhjf

COWI utreder “saknad länk”

Ännu en älvförbindelse, Lindholmsförbindelsen, ska byggas i Göteborg som en del av innerstadsringen.

Teknikkonsulten COWI har fått i uppdrag att göra en genomförandestudie på en första delsträcka av förbindelsen. De ska nu undersöka hur delen mellan Vegasvackan och Linnéplatsen kan byggas för att kunna stå klar till 2035.

– Det här är en saknad länk i en modern innerstadsring som krävs för ett mer hållbart Göteborg, säger Pär Sköld som är COWIs projektledare för arbetet, i ett pressmeddelande.

Lindholmsförbindelsen är en del av Sverigeförhandlingen och kommer bilda en förbindelse mellan Hisingen, Högsbo/Frölunda och centrala Göteborg.

Per Sköld säger att de bland annat har genomfört undersökningar för att se var de kan dra tunneln som ska byggas. Något som sker samtidigt som nya detaljplaner tas fram för Lindholmsförbindelsen.

– Samordning krävs också med angränsande projekt såsom exploateringar utefter Dag Hammarskjöldsleden där nya bostäder motsvarande ett nytt Kungälv planeras. Det är oerhört viktigt att lösningen bidrar till att skapa en positiv, trygg och attraktiv bytespunkt vid Slottsskogens entré, säger Pär Sköld.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094