23948sdkhjf

NCC lägger lokal asfalt i norra Sverige

NCC har fått ett större antal kontrakt om beläggningsarbeten i landets nordligare delar. Hundratusentals ton asfalt ska läggas mellan Gävle och Kiruna med tonvikt på Västerbotten och Norrbotten.

Trafikverket och NCC har skrivit tretton avtal om beläggningsarbeten i norra Sverige. Sammanlagt ska 310 000 ton asfalt läggas ut och det totala ordervärdet uppskattas till omkring 370 miljoner kronor. 

– NCC har gedigen kompetens kring beläggningsåtgärder och hållbar produktion av asfaltprodukter. Vi står väl rustade att ta oss an dessa uppdrag och vi ser fram emot ett gott samarbete. Genom dessa kontrakt stärker vi vår närvaro i regionen och kan genom våra produkter bidra till en minskad miljöpåverkan samtidigt som vi fräschar upp vägarna, säger Henrik Salenrud, marketing and sales manager på NCC Industry, i en kommentar.

Asfalten som ska läggas är tänkt att tillverkas i lokala verk så nära arbetena som möjligt. Mobila asfaltsfabriker kommer i många fall också att komplettera de lokala verken. Något NCC menar är en förutsättning då det annars skulle vara för långt att köra ut asfalten. I en del av projekten kräver också Trafikverket att miljöarbetet redovisas med miljövarudeklarationer. Något som NCC har för runt 60 procent av sina asfaltverk i landet.

– NCC driver ett omfattande miljöarbete. Det var flera år sedan vi ställde om till att använda träpellets istället för olja för driften av asfaltverken, vilket innebär en kraftig sänkning av CO2-utsläppen. I tillägg till det jobbar vi med återvunnen asfalt och effektiva tillverkningsmetoder, vi kallar vårt koncept för NCC Green Asphalt, säger Henrik Salenrud.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.328