23948sdkhjf

Fabriksmonterad maskinstyrning i Hitachigrävare

Ett nytt partnerskap innebär att utvalda Hitachigrävare nu kan få fabriksmonterade grävsystem i både 2D och 3D.

Leica Geosystems berättar i ett pressmeddelande att företaget ingått ett partnerskap med nederländska Hitachi Construction Machinery (HCME), som tillverkar, säljer och marknadsför Hitachis entreprenadmaskiner i bland annat Europa.

Samarbetet innebär att HCME ska kunna förse grävmaskiner med fabriksmonterade lösningar direkt i sin fabrik i Amsterdam.

Det kan till exempel handla om 2D-maskinstyrning eller 2D-förberedd för 3D, det vill säga inklusive beslag och kablar som gör det möjligt för att kunderna att vid behov uppgradera systemet till en komplett 3D-lösning-

Fabriksmonterade tiltrotatorer ska också kunna integreras i systemet.

Enligt Magnus Thibblin, ansvarig för maskinstyrningsavdelningen på Leica Geosystems, är det nya avtalet ”fullständigt avgörande”.

– Vi vet hur viktigt det är med partnerskap och branschsamarbeten för att kunna förse entreprenörerna med den senaste nya teknologin. Vi är glada över samarbetet med Hitachi Construction Machinery Europe och avtalet om att leverera maskinstyrningslösningar av hög standard till grävmaskinerna Zaxis-7, direkt från fabrik, säger han i pressmeddelandet.

Leica Geosystems, som ingår i Hexagonkoncernen, uppger att man under de senaste åren satsat mycket på digitalisering av byggplatsen – inte minst genom den 2D- och 3D-teknologi som Hitachi nu nappat på.

Erbjudandet gäller utvalda grävmaskiner och enligt Ryo Kurihara, Solution Linkage Manager på Hitachi, är tanken att öka både användarvänligheten och effektiviteten.

– HCME ser fram emot att kunna erbjuda kunderna denna nya möjlighet, som inte bara sparar tid utan också gör grävmaskinerna mer effektiva och produktiva på byggplatsen. Genom att leverera pålitliga, kundanpassade lösningar siktar vi mot att bli kundernas förstahandsval när de ska välja leverantör, säger han i pressmeddelandet.

Enligt Ryo Kurihara ligger partnerskapet helt i linje med HCME:s digitala strategier.

– När maskinförarna använder en fabriksmonterad lösning från Leica Geosystems kan de börja jobba direkt efter att maskinen levererats. Maskinägaren kan också vara lugn och trygg i vetskapen om att maskinstyrningssystemet har monterats och testats och också kommer att underhållas av den lokala Hitachi-återförsäljaren och de lokala specialisterna från Leica Geosystems.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.074