23948sdkhjf

Maskinjätten skänker pengar till nödhjälp

Caterpillar stänger sina ryska fabriker och donerar pengar till nödhjälp.

Ukrainas befolkning har drabbats hårt efter den ryska invasionen, ett faktum som inte gått någon förbi.

Både länder och företag har sedan kriget startade försökt hitta sätt att hjälpa till och den amerikanska maskinjätten Caterpillar berättar nu att man donerar över en miljon dollar (cirka 9,7 miljoner kronor) i humanitär hjälp, pengar som ska gå till både akuta och lite mer långsiktiga behov.

– Vi är sorgsna över den fortsatt tragiska händelseutvecklingen i Ukraina och hoppas på en fredlig lösning på krisen, uppger Caterpillars vd Jim Umpleby. i ett pressmeddelande.

Tanken är att pengarna, som betalas ut via Caterpillar Foundation, ska gå till amerikanska Röda korset och andra icke-vinstdrivande organisationer.

Konkret ska man bidra till att finansiera till exempel vatten, kläder, filtar, medicin och bostäder i Ukraina och deras grannländer.

Enligt Caterpillar tillkommer det också ytterligare medel från Caterpillaranställda över hela världen, en summa som redan överträffat det mål som initialt sattes och som dessutom ska matchas 2:1 av företaget.

– Via Caterpillar Foundation svarar vi på de akuta humanitära behoven i Ukraina och dess grannländer. Jag är stolt över den generositet som våra anställda visat för att stödja dessa kritiska insatser, säger Jim Umpleby

Företaget uppger att man dessutom har stoppat verksamheten i sina ryska fabriker.

– Vi inser att detta är oerhört osäkra tider för våra högt värderade anställda, och vi kommer att försöka hitta sätt att stötta dem, uppger Caterpillar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094