23948sdkhjf

Nya filtret ökar serviceintervall till tusen timmar

Ökad drifttid och lägre underhållskostnader är något Volvo CE lyfter som viktiga komponenter när de introducerar sina nya motorolje- och bränslefilter. Minskade kostnader på upp till 50 procent utlovas.

Volvo CE har tagit fram en ny generation bränslefilter som enligt företaget ska förlänga serviceintervallet till 1000 timmar för flera maskiner. Något som även medför att Volvo erbjuder ett komplett motorservicepaket på 1000 timmar.

– Vi förstår att ökad drifttid och lägre underhållskostnader är ytterst viktiga mål för våra kunder. Därför ägnar våra konstruktions- och ingenjörsteam många timmar åt att utveckla högkvalitativa maskiner och komponenter med långvarig prestanda, säger Niclas Wahlström, ansvarig för drifttid och reservdelar på Volvo CE, i ett pressmeddelande.

Enligt Volvo kommer kunderna kunna sänka underhållskostnaderna med femtio procent med de längre intervallen. Tusentimmarspaketet består av Volvo motorolja VDS-4.5 tillsammans med företagets högeffektiva motorolje- och bränslefilter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094