23948sdkhjf

ME:s upprop skickat till regeringen

I fredags morse meddelade Maskinentreprenörerna att de skickat in sitt uppmärksammade upprop till regeringen. Nu hoppas de på omedelbara åtgärder för att rädda branschen.

Uppropet, “Nu ställer vi maskinerna”, där ME ville lyfta den kris branschen står inför, samlade på kort tid in tusentals underskrifter. Tidigare i veckan var Leveranstidningen Entreprenad med under ett möte där bland annat ME och LRF träffade Camilla Brodin, närings- och energipolitisk talesperson för Kristdemokraterna.

Samma dag kom regeringen med sitt besked om sänkt skatt på drivmedel. Ett besked som ME ansåg var en åtgärd som inte på långa vägar skulle vara tillräckligt för att rädda den hotade branschen. Då menade man bland annat att namninsamlingen inte längre var ett upprop utan snarare var att se som ett nödrop.

ME skriver att uppropet inte heller inte ska ses som ett hot utan den bistra verkligheten för många av Sveriges maskinentreprenörer.

– Vi är en samhällsviktig bransch i ett akut läge. Därför kräver vi temporärt en total skattebefrielse på diesel och en halverad reduktionsplikt för entreprenadmaskiner. Branschens överlevnad står på spel, säger Anders Robertsson, vd för Maskinentreprenörerna, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.328