23948sdkhjf

Ramirentdotter köper företag

Rentsafe Sverige AB köper ATA Hill & Smiths verksamhet inom uthyrning och entreprenad.

De två företagen har tecknat ett avtal som innebär att Ramirent Groups helägda dotterbolag Rentsafe tar över ATA:s uthyrning- och entreprenaddel samt flaggvaktstjänster och utbildningsverksamhet.

Enligt ett pressmeddelande kommer förvärvet att stärka Rentsafes erbjudande med produkter och tjänster inom väg och trafik i Sverige.

– ATA:s styrka inom tjänsteproduktion kommer att komplettera vårt redan starka erbjudande inom avstängningsmaterial för väg och trafik. Den förvärvade kompetensen och utrustningen stärker vår verksamhet i framförallt Stockholm, Göteborg, Malmö och Växjö. Förvärvet är också en viktig del i Rentsafes och Ramirents tillväxtstrategi, säger Lars Celsing, vd för Rentsafe, i pressmeddelandet.

ATA, som ingår i en brittisk koncern, kommer nu att fokusera på permanenta trafikskydd och säkerhetsprodukter.

– Detta är ett strategiskt beslut som ligger helt i linje med våra ägares renodling av Hill & Smiths verksamhet med fokusering på permanenta trafiksäkerhetsprodukter. Vi behåller vårt starkt positionerade ATA-varumärke men renodlar nu verksamheten och ökar vårt erbjudande kring säkerhetsprodukter, säger ATA:s VD Peter Bäckström i pressmeddelandet.

Ett 30-tal medarbetare följer med i affären som beräknas vara helt klar under andra kvartalet 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063