23948sdkhjf

Tung satsning på eldrivet i Malmberget

LKAB har sagt att deras ambition är att bli ett av de mest hållbara gruvföretagen i världen. Ett led i det är en omställning från ett fossildrivet till elektrifierat arbete.

LKAB fortsätter att satsa på eldrift i sina gruvor. Senaste tillskottet är en eldriven Scania heavy tipper som ska köras i Malmberget tillsammans med en elektrisk kranbil. Lastbilen, inklusive last, landar på en vikt om 49 ton och ska transportera restavfall.

– De elektriska lastbilarna är en del av ambitionen att sätta en ny standard för hållbar gruvbrytning, där vi använder fossilfritt hela vägen. Vi byter ut vår dieseldrivna fordonsflotta, och när vi provar kapaciteten från batteridrivna elfordon, fattar vi beslut med hänsyn till att valet av lastbilar inte bara ska bidra till högre produktivitet utan, mest av allt, till en mer hållbar gruva och en säkrare arbetsmiljö, säger Peter Gustavsson, projektledare vid LKAB, i en kommentar.

Scanias chef för e-mobility, Fredrik Allard, säger att det är av värde för Scania att kunna testa sina elfordon i miljöer som gruvor.

– Dessutom är Scania Heavy Tipper den första i sitt slag i denna industri och ytterligare ett riktigt stort kliv på vägen mot hållbara transportlösningar inom alla applikationer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tre på ett bräde när Ramudden förvärvar
Kommun ska betala miljonbelopp till anläggningsföretag
Svevia stärker dammar
En bra introduktion – grunden till ett tryggt arbete
Maskintillverkarens aktie backar – försäljningen ökade
Infraministern: ”vår inriktning är en elektrifierad fordonsflotta”
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11