23948sdkhjf

När Ludvika ska lägga svart blir det grönt

Peab Asfalts arbete med grön asfalt fortsätter. Den används redan i många kommuner och nu meddelar företaget att ett nytt avtal gör att den kommer fortsätta att användas i Ludvika kommun.

Peab Asfalt har utfört underhållsbeläggningar i Ludvika kommun sedan 2009. Företaget skriver i ett pressmeddelande att de nu har fått ett förnyat förtroende från kommunen. Avtalet gäller året ut och sedan finns en möjlighet att förlänga det i ytterligare fyra år. Peab Asfalt har under flera år använt sig av sin Eco-asfalt i flera av landets kommuner och det är också den som ska användas i Ludvika. 

– Asfaltbeläggningar ställer höga krav på beständighet. De ska tåla tung belastning, slitage och väderpåverkan. ECO-Asfalt håller samma höga kvalitet som konventionell asfalt, men framställs med en förnyelsebar värmekälla vilket radikalt minskar koldioxidutsläppen, säger Leif Stenlund, arbetschef på Peab Asfalt.

Avtalet omfattar större och mindre underhållsbeläggningar och markarbeten och har ett totalt värde på omkring 15 miljoner kronor. Peabs asfalt kommer enligt företaget att kunna minska kommunens klimatpåverkan med 200 ton per år.

– Sveriges totala växthusgasutsläpp har minskat med cirka 30 procent sedan 1990. Det är positivt, men mer behöver göras. Därför fortsätter Ludvika kommun att genomföra insatser som skyndar på klimatomställningen. Att använda Peabs ECO-Asfalt är ett bra exempel på detta, säger Ove Heed på Ludvika kommun.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11