23948sdkhjf

NCC säkrar vattnet i Trollhättan

Precis som i många andra städer i Sverige är Trollhättans VA-ledningar gamla, slitna och i behov av att fixas till. NCC har fått i uppdrag att renovera nätet i stadsdelen Hjortmossen tillsammans med Trollhättan Energi.

Projektet är uppdelat i fem etapper där VA-systemet i Hjortmossen, södra Centrum och Göteborgsvägen ska rustas upp. Det existerande spill- och dagvattensystemet som idag är kombinerat ska separeras och även nya dricksvattenledningar ska läggas. På så vis vill man minska flödet till reningsverket, säkra tillgången till rent dricksvatten och få ett tåligare VA-nät.

I samband med upprustningen av VA-nätet kommer även förberedelser för fjärrvärme, el och fiber göras. Uppdraget är planerat att vara klart i slutet av 2025.

– Komplexa VA-projekt behöver ta hänsyn till flera perspektiv och då är partnering som samarbetsform utmärkt eftersom parterna gemensamt tidigt i projektet hanterar behov, utmaningar, risker, ekonomi och kunskap. Vi har jobbat mycket många VA-projekt i partnering så vi har gott om färsk erfarenhet att bidra med till Trollhätteborna, säger Robert Angmyr, produktionschef på NCC Infrastructure, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094