23948sdkhjf

Nya totalstationen kan ha stången på sniskan

Med Leicas nya innovation ska inte längre prismastången behöva hållas helt rakt. Företaget hävdar att deras nya totalstation gör arbetet mer flexibelt och snabbare än tidigare.

Leica Geosystems har släppt en ny robotisk totalstation, Leica AP20 AutoPole. Totalstationen är enligt Leica världens första kombination som kan lösa problemet med att hålla stången helt rakt och stabilt vid inmätning och utsättning. Men även utmaningarna i att ange prismats höjd över mätytan och att totalstationen låser på rätt prisma när det kan finnas flera andra på arbetsplatsen.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att totalstationen genom programvaran uppdaterar prismats höjd automatiskt. Något som gör att det går att luta staven för nå dolda punkter. Genom funktionen TargetID låser den även på rätt prisma.

– AP20 AutoPole är en game changer då den löser flera av mätteknikernas utmaningar. Funktionerna med tiltkompensation och automatisk avläsning av prismats höjd är absolut unika och ändrar hur inmätning och utsättning utförs med totalstationer i branschen, säger Hans-Martin Zogg, affärschef på Leica Geosystems, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.111