23948sdkhjf

Dansk rapport – tvätta arbetskläder rätt och spara CO2

En ny dansk rapport visar att genom att tvätta arbetskläder hos ett Svanenmärkt tvätteri går det att spara in 27 procent CO2.

Nordisk Miljömärkning, som ansvarar för miljömärkningen Svanen, ska i samarbete med Nordiska ministerrådet ta fram ett antal rapporter om klimatbesparingar. På så vis vill man få fler verksamhetet att göra bra val för klimatet.

I den första rapporten har man tittat på stora tvätterier för arbetskläder. Rapporten som gjorts i Danmark menar att om 92 danska kommuner skulle välja Svanenmärkta tvätterier skulle en besparing på 480 CO2 kunna göras. Beräkningen har gjorts på 2 750 ton arbetskläder som tvättas varje år i de danska kommunerna.

– Ju fler kommuner, regioner och företag som väljer Svanenmärkt tvätt för att tvätta sina arbetskläder, desto större blir effekten. Så vi hoppas att många beställare genom den här rapporten blir medvetna om att det är enkelt att välja rätt för klimatet med Svanenmärkta tvätterier, säger Nicholas Nehaul, produktspecialist för textilservice på Miljömärkning Sverige, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
  • Projektledare
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Byggföretagen försvarar sig mot Byggnads anklagelser
De roddar infrastruktur mitt i ett fornminne
Ramirent köper företag
Maskinias VD presenterar: Ny kontroll till Case hjullastare
Svordomar och storordrar på veckans lista!
BDX renodlar – startar entreprenadbolag
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.453