23948sdkhjf

Singeldäck för grävmaskiner och grävlastare

Singelmonterande däck ska göra grävmaskinen mångsidigare. Det hävdar Nokian Tyres som nu utökar sitt sortiment Nokian Tyres Ground Kare däcksortimentet med tre storlekar.

 Enligt Nokian Tyres finns det många fördelar med att sätta singeldäck på sin grävmaskin, jämfört med att låta den ha dubbelmonterade.

Singeldäcken ska till exempel vara skonsammare mot underlaget, det ska till och med gå att arbeta på underlag där man annars behövt bandgrävare, berättar Nokian Tyres.

– En hög utnyttjandegrad hjälper entreprenörerna att få ut det mesta av sin maskininvestering, säger Kimmo Kekki, produktchef på Nokian Tyres, i ett pressmeddelande.

Nokian Tyres utlovar god däckstabilitet och lyfter också fram att däcken har ett robust mönster, de ska slitas långsamt och jämnt och ett stort fotavtryck ska minimera markskadorna.          

– Och den speciella gummiblandningen säkerställer utmärkt grepp även under vinterförhållanden - ytterligare fördel för breda singelhjul, säger Kimmo Kekki.

Däcken ska också kunna stå emot vassa stenar, armeringsjärn och andra faror ute på arbetsplatserna.

– Nokian Tyres Ground Kare är stål förstärkt i banan vilket ger ett starkt skydd, och till skillnad från med dubbelmonterade däck kan stenarna inte kila fast mellan dem.                           

Företaget anser att singeldäcken är ett bra val även för grävlastare och utlovar god stabilitet, bra grepp samt mjuk och tyst körning vid vägtransporter

– Vid användning av grävlastare har Nokian Tyres Ground Kare verkligen en imponerande livslängd. Dessutom finns det en speciell semi-slick-version för järnvägsanvändning, säger Kimmo Kekki.

Det bredaste däcket 710/40-22.5 uppges ha ett extra stort fotavtryck för att arbeta på mjuka underlag.

Den befintliga storleken 650/45-22.5 ska enligt Nokian fortsatt ge den bästa lastkapaciteten i sortimentet för tunga maskiner – 6 900 kg vid 40 km/h med ett tryck på sex bar.

Den nya däckstorleken 600/50-22.5 uppges passa mindre maskiner.

För grävlastare med tunga arbetsredskap ska den nya storleken 620/60B30 passa grävlastare med tunga arbetsredskap, den ska också komplettera den befintliga 620/60B34 storleken, som även finns som en speciell semi-slick-version för järnvägsanvändning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156