23948sdkhjf

ME varnar för osund konkurrens efter nytt regeringsförslag

Ett nytt förslag från regeringen med sänkta skatter på diesel för bland annat jord- och skogsbruk kan slå snett menar Maskinentreprenörerna.

Regeringen har gått ut med ett förslag om att tillfälligt sänka skatten på drivmedel för jord-, skogs-, och vattenbruk. Om förslaget går igenom skulle det innebära en utökad sänkning av dieselpriset på 1,42 kronor per liter mellan 1 juli och 30 september i år. Därefter 2,47 kronor per liter mellan 30 september i år fram till 31 juni nästa år.

Maskinentreprenörerna säger i ett pressmeddelande att de i grunden är positiva till förslaget. De oroar sig dock för att det kan slå snett och bidra till en osund konkurrens.

– Det är ingen hemlighet att lantbrukare ofta har kompletterande verksamhet i form av entreprenaduppdrag och att de konkurrerar om samma jobb som våra medlemmar, säger Anders Robertsson, vd för Maskinentreprenörerna.

Han menar att de precis som övriga organisationer anslutna till Svenskt Näringsliv vill ha en sund konkurrens i bygg- och anläggningsbranschen. 

– Därför måste de offentliga beställarna likväl som Skatteverket vara noga med att skattemedel används till det de är avsedda för, en säkrad livsmedelsproduktion och inte leda till en osund konkurrenssituation i entreprenadbranschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.123