23948sdkhjf

Volvo CE blir officiell leverantör till mästerskap

Volvo CE har blivit officiell leverantör till FIA world rallycross championship, World RX, det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Volvo säger att de har tecknat ett treårigt avtal där de kommer att leverera bygg- och anläggningsmaskiner till rallytävlingen som för första gången kommer köras helt elektriskt. Något som Volvo CE menar ger en möjlighet att testa nya marker med sina helelektriska anläggningsmaskiner. World RX:s vd, Arne Dirsk, säger att Volvo CE ansluter sig i ett avgörande ögonblick då tävlingen blir helt elektrisk.

– Dessutom kommer Volvo CE att arbeta tillsammans med oss i några mycket spännande och, än så länge, topphemliga projekt som kommer att kickstarta den här nya eran inom rallycross på ett sensationellt sätt.

Mästerskapet kommer avgöras i flera europeiska länder som Sverige, Tyskland, Norge och Portugal. För att begränsa klimatpåverkan har en gemensam hållbarhetsplan också tagits fram. 

– Den globala elektrifieringen måste genomföras och det är brådskande –och vi vet att mer hållbara lösningar inom bygg och anläggning är en viktig del för att driva på den förändringen, säger Bill Law, Head of brand, marketing och communications på Volvo CE.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078