23948sdkhjf

Rivning blir återbruk till förmån för ukrainska barn

När Arctic Infra river i Malmberget tar de till vara på material som kan återanvändas. Men istället för att använda det i nya projekt ska det erbjudas till allmänheten. Pengarna som kommer in ska gå till humanitära insatser genom Röda Korset.

Arctic Infra utför i nuläget ett rivningsprojekt åt LKAB i Malmberget där ett större antal byggnader ska rivas. De två företagen har beslutat att erbjuda allmänheten materialet som kan återbrukas. I samband med att material hämtas upp lämnas en valfri donation till Röda Korset. Pengarna som kommer in genom detta ska till barn på flykt från Ukraina. Arctic Infras projektchef, Simon Harnesk, säger att det är en självklarhet för dem och LKAB att återvinna material.

– Men också att hjälpa till under den humanitära krisen som uppstått efter Rysslands invasion av Ukraina. Allmänheten kommer att kunna köpa återbrukbart material genom en valfri donation till Röda Korsets arbete för barnen i Ukraina. Det är fantastiskt att kunna skapa synergieffekter mellan två viktiga intresseområden, säger han i en kommentar.

LKAB:s projektledare Angelica Hedberg säger att det inte är ett krav men att de uppmuntrar deras entreprenörer att återbruka.

– Som ett led i vårt hållbarhetsarbete ser vi att en så liten del som möjligt av begagnade fullgoda produkter går till avfall. Vi ser positivt på att Arctic Infra har valt att arbeta på det här sättet och att intäkterna går till en hjälporganisation. Det är ett bra initiativ som är rätt i tiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141