23948sdkhjf

Fler maskiner från Epiroc till Afrika

Minetruck MT65, Scooptram ST18 och Boomer 282 står på listan när Epiroc fortsätter att skicka maskiner till gruvor på den afrikanska kontinenten. Den här gången till Kamoa-Kakulagruvan i Demokratiska republiken Kongo.

Epiroc har tidigare meddelat att de ska leverera flera av sina maskiner till en sydafrikansk gruva. Nu säger företaget att de även fått en order från gruvföretaget Kamoa Copper som ska använda maskinerna i en underjordsgruvan Kamoa-Kakula i Demokratiska republiken Kongo. Kamoa Copper har beställt underjordsgruvtruckar, lastare och ortdrivningsriggar och ordern värderas till 160 miljoner kronor. Epiroc kommer utöver maskinerna även att utbilda operatörer och tillhandahålla teknisk support. Kamoa Kalula-gruvan väntas bli en av världens största kopparproducerande gruvor.

– Den nya Kamoa-Kakula-gruvan är ett mycket spännande och klimatambitöst projekt. Vi är stolta över att bidra till gruvans säkerhet, energieffektivitet och produktivitet genom våra toppmoderna produkter och lösningar, säger Epirocs VD och koncernchef Helena Hedblom i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.114