23948sdkhjf

TÄVLINGEN: En blå skönhet ska ta segern till västkusten

För en del är kanske Linus Josefsson redan ett bekant namn i branschen genom hans konto på Instagram där han visar upp livet med sin hjulgrävare. Nu hoppas han på att kunna ta hem priset “Sveriges snyggaste entreprenadmaskin” till västkusten.

Linus Josefsson är stolt över sin metallicblåa Volvo EWR170E. Det märks inte minst genom hans instagramkonto där han går under namnet “hillbillyoperator”. På drygt två år har kontot fått över 5 400 följare som tar del av bilder och filmklipp på maskinen som döpts till Bettyblue. 

– Vi döper alla våra maskiner på firman, säger Linus Josefsson.

OBS! 18 maj är sista dagen för att rösta – se till att lägga din röst innan dess!

Linus Josefsson och Volvon är en del av familjeföretaget Ljungskile Entreprenad som grundades av morbror Jan Karlsson för 30 år sedan. För drygt fem år sedan tog Linus bror Johan över företaget och övertalade Linus att ansluta sig.

Utöver att alla maskiner får ett eget namn har alla nya sedan ett par år tillbaka även den utmärkande färgen.

– Vi köpte en traktorgrävare som var blå för cirka tre år sedan. Då sade brorsan att det här blir jävla bra, nu får alla maskiner bli blå, säger Linus.

Som den rejäla allround-maskin den är tar Bettyblue honom också till en mängd olika typer av jobb.

– Jag är mycket runtomkring. Ena veckan är man och planerar en gräsmatta till en villa och andra kan man vara på ett storbygge som Karlatornet. Eller så gräver man VA-ledningar med Västvatten.

Den blå Volvon är också något som fått flera uppskattande kommentarer, vilket var en av anledningarna till att han anmälde den till tävlingen.

– Jag tycker den är rätt snygg och många på olika byggen har berömt den. Så jag tänkte att det vore kul att visa stockholmarna att det finns fina maskiner även nere på västkusten.

Utöver den blå metalliclacken säger Linus Josefsson att maskinen bland annat utrustats med ett BM-fäste i baken, ett Steelwristfäste och en mängd dioder.

– Hon har fått det lilla extra av allting som man kan tänka sig. Jag har också Volvos egna grävsystem. DigAssist, som jag tror sticker ut lite då det inte är så många som har det. Men det börjar komma mer och mer. Sedan har jag MittX-bågar runtom, aluminiumskärmar som även de är lackade blåa och twinhjul från Nokian.

Men även hytten har fått sitt, något som enligt Linus Josefsson är viktigt med tanke på den stora tid som tillbringas i hytten.

– Hytten är knappstoppad med en stjärnhimmel. Det är lysdioder i knapparna. Det är mest för att det ska bli hemtrevligt, man brukar ändå sitta åtta till tio timmar om dagen i maskinen.

Att valet föll på den nuvarande Volvon grundade sig mycket i hans tidigare maskin som han tyckte var för stor. 

– Jag körde en 160 tidigare och jobbade mycket på vägar med Svevia. Jag hade alltid problem med att den var för stor, baken hängde ut för mycket. Då sa jag att nästa maskin blir en kompaktmaskin. Jag provade lite olika fabrikat och fastnade för Volvon.

Att fixa till maskinen är också ett ständigt pågående arbete enligt Linus Josefsson.

– Det kommer nya grejer hela tiden. Just nu håller jag på med flera saker som jag har tänkt ska bli klara innan mässan i Stockholm. För det verkar som den ska upp och stå i Volvos monter.

Artikeln är en del av vårt tema om Sveriges snyggaste entreprenadmaskin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.188