23948sdkhjf

En sjuhelsickes lista!

NCC, Cementa, Trafikverket, Byggföretagen, Storskogen och Zschakt/pluppenhjulare har klivit fram på veckans topplista. Men vad klickades allra mest under veckan som gick? Svaret finns här!

1: Trafikverket slår tillbaka – överklagar domen. Trafikverket befarar en ”fördyring och en försening av projektet som över totalen inte är samhällsekonomiskt rimligt” och tar därför strid för att få öka grundvattenbortledningen i Förbifart Stockholm. Läs mer här!

Foto: Mikael Ullén

2: En riven bro och hundra meter byggd väg – på två dagar. På två dagar ska NCC bygga hundra meter väg på E6 mellan Olskroksmotet och Ringömotet i Göteborg. Till det ska även en tågbro rivas. Något som innebär minutiöst planerande in i minsta detalj. Läs mer här!

Foto: NCC

3: Pluppenhjulare lyser upp! En ”sjuhelsickes” massa LED-ramper och en förlängd motviktsbåge pryder en av Zschakts tävlingsmaskiner – en vit klarlackad hjulgrävare med tvåfärgad hytt. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson

4: Storskogen handlar i Danmark. Företagsgruppen förvärvar 90 procent av ett företag specialiserat på schaktfritt ledningsbyggande. Läs mer här!

Foto: Pressbild

5: Cementa gör ett nytt försök. Cementa hoppas på en ”skyndsam” hantering när man nu ansöker om tillstånd för att få bryta kalksten i fyra år till i Slite. Läs mer här!

Foto: Cementa

6: NCC gräver upp för fjärrvärme. NCC har fått i uppdrag att dra en ledning mellan fjärrvärmenäten i Gävle och Sandviken. Projektet som är värt omkring 140 miljoner kronor antas vara klart 2024. Läs mer här!

Foto: Erik Mårtensson

7: Byggföretagen om Cementas ansökan: “Alla måste agera skyndsamt”. Byggföretagen hoppas precis som Cementa på en snabb hantering av den nya ansökan om att få bryta kalk på Gotland. Samtidigt riktar branschorganisationen skarp kritik mot finansminister Mikael Damberg för att inte uppmärksamma cementbristen i vårbudgeten. Läs mer här!

Foto: Byggföretagen

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.08