23948sdkhjf

Så funkar Volvos nya positioneringstjänst

Volvo CE meddelar att de har släppt sin positioneringstjänst, Connected Map. En funktion som företaget säger ger en “visualiserad arbetsplatsöversikt för alla maskiner” på arbetsplatsen, även de som inte kommer från Volvo.

Tjänsten hämtar positioneringsdata från maskinernas telematik eller enheter med SIM-kort för att sedan ladda upp dem till Volvos molnbaserade plattform. Tjänsten visar flera vanligt förekommande arbetsplatsegenskaper- och landmärken. På så vis blir det lättare för operatörer att navigera på platsen.

Volvo menar att detta gör att en platschef lättare kan hantera större platser och exempelvis införa åtgärder som enkelriktad trafik. Då denne även kan meddela alla användare på en och samma gång kan man på så vis förebygga olyckor och öka medvetenheten på arbetsplatsen.

Företaget hävdar att tjänsten funkar oavsett märke på maskinerna och visar positionen för alla enheter – maskiner, fordon och besökare – som har appen installerad. Antingen i Volvo Co-pilot eller en Android- eller iOS-enhet.

– Med Connected Map får användarna full koll på arbetsplatsen. De får en visuell översikt i realtid över positionen för varje maskin, varje fordon och varje besökare på en plats som är ansluten till appen, vilket gör verksamheten effektivare och produktivare, säger Azadeh Fazl Mashhadi, i ett uttalande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079