23948sdkhjf

Maskinia: ”Vår korv är bättre än Liebherrs”

Hos återförsäljaren Maskinia ligger man i startgroparna inför sommarens stora händelse på Solvalla utanför Stockholm. Med i bagaget har man en mängd nyheter från både Doosan och Case. Men även, enligt dem själva, mässans bästa korv.

Fyra år efter senaste mässan ser återförsäljaren Maskinia fram emot att återigen få träffa kunder och mässbesökare på Solvalla. Daniel Gustavsson, marknadsansvarig på Maskinia, säger de är taggade på återigen få vara med på en mässa.

– I höst genomförde vi faktiskt några öppna hus och var även med på mässan i Göteborg. Vi tror stenhårt på den här mässan och för oss ligger det helt rätt i tiden med alla nya modeller vi har. Allt bådar gott.

Han säger att de har märkt av att folk även har saknat att kunna gå på visningar och mässor. Något som skiljde sig lite från innan pandemin då det snarare verkade vara en mättnad på det.

– Nu är det helt tvärtom. Folk vill komma och se våra maskiner. Vi kan inte ha alla maskiner uppställda på varje anläggning, då blir det naturligt att folk kommer på maskinvisningarna där de kan klämma och känna på produkterna.

Det är just också deras kunder Daniel Gustavsson ser mest fram emot att få möta. Men även att hitta nya potentiella köpare.

– Vi visar dem alla nyheter. Det ska bli kul att få träffa kunderna, tjöta och ha kul ihop.

Mässan är viktig för Maskinia då den samlar alla och de får möjlighet att visa deras hela sortiment.

– Här plockar vi fram hela bredden. Det är från ett ton upp till de riktigt stora maskinerna.

I sommar tar Maskinia med sig flera nyheter från de maskinmärken som de är återförsäljare för. Doosan, Case och Bergmann har alla spännande produkter enligt Daniel Gustavsson. Framförallt vill han lyfta fram nya e-serien från Case.

– Den har vi väntat på i flera år. Vi har haft en ganska lång lansering av den och visat den runtomkring i Sverige. Det har varit ett sug efter den och vi levererade första maskinen bara några timmar efter lanseringen. Det som är utmärkande för den är att den har en steg V-motor som är otroligt bränslesnål.

Även från Doosan har Maskinia med sig nyheter i form av deras 7-serie.

– Den har funnits i några år, men vi har inte kunnat visa den. Det började med bandgrävarna och under hösten började hjulgrävarna komma. Det som återstår nu är minisegmentet. Där har vi några nya modeller som DX-50 och DX-55.

Daniel Gustavsson säger att det är framförallt för alla spännande nyheter som han tycker att mässbesökarna ska komma till deras monter.

– Vi har e-serien som man bör komma och prova, känna på och sitta i. Vi har hjulgrävare i streck sju-segmentet. Kunderna är så nöjda med dem.

Eftersom priserna på diesel är rekordhöga och ett stort orosmoln för hela entreprenadbranschen är det givetvis också ett ämne som alla pratar om. Maskinägare så väl som återförsäljare.

– Det diskuteras jättemycket. Hur den ska tas, om det kommer subventioner och så vidare. Det handlar också mycket om att ha nya maskiner som är bränslesnåla, säger Daniel Gustavsson.

Samtidigt som Sverige och världen började se ljuset i tunneln i pandemin har nya mörka moln har dykt upp i form av Rysslands invasion av Ukraina. Osäkerheterna till trots har det gångna året varit bra för Maskinia.

– Vi kommer från ett rekordår. Vi hade i princip ställt ned prognosen på grund av pandemin. Men efter 2020 har det bara gått som tåget. Vi har sålt otroligt bra och tagit marknadsandelar.

Förutom att visa upp produktnyheter kommer Maskinia även ha ett stort gemensamt fik där det går att hänga och prata. Precis som i Liebherrs monter kommer det serveras korv hos Maskinia. Daniel Gustavsson delar dock inte den tyska tillverkarens påstående om att de skulle ha den bästa korven på mässan.

– Det där är inget att diskutera. Liebherr och deras tyska korv kan de ha för sig själva. Är det något Maskinia är kända för så är det vår korv. Det är inget att snacka om.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078