23948sdkhjf

Swecon vill maxa maskinerna 

Swecon visar inte bara maskiner på mässan. Företaget fokuserar också på nya digitala lösningar och lyfter bland annat fram en helhetslösning som snabbt vuxit sig både stor och stark. 

Nya maskiner lär det finnas gott om på Svenska Maskinmässan – även i Swecons monter.  

De maskintekniska framstegen är viktiga och Swecon slår gärna på trumman för maskiner som går på el eller kan köras på HVO. 

Företaget har dock valt att lägga ett kanske ännu större fokus på hur maskinägare och maskinförare ska kunna få ut ännu mer av maskinerna – vilka system som finns och hur de kan användas. 

I hjärtat av Swecons mässmonter är temat därför tjänster och digitala lösningar som levereras under paraplyet mySwecon, som är företagets kostnadsfria kundportal.  

– Vi kommer bland annat att prata en hel del om de olika assist-systemen som finns till Volvos maskiner, säger Fredrik Rigö, chef för Swecons marknadskommunikation. 

– Vi kommer att demonstrera grävsystemet Dig Assist med alla dess funktioner i en maskin på demofältet. Vår produktspecialist Kristofer Karlsson kommer också att finnas på plats för att berätta mer om vilka möjligheter som finns.   

Han avslöjar också att befintliga system, som till exempel tjänsten Effektiv utlastning, kommer att få efterföljare. 

– På mässan kommer vi att berätta mer om flera pilottjänster som vi utvecklar i samarbete med Volvo. 

I Swecons värld samlar man de digitala lösningarna under ett och samma paraply: mySwecon, som får en framskjuten position i mässmontern. 

– Vi lanserade mySwecon 2018 och rullade ut det 2019, sedan dess har det hänt mycket, systemet har utvecklats enormt och nu vill vi visa upp hela paletten, säger Fredrik Rigö. 

Kundportalen mySwecon ska samla och koppla ihop all nödvändig information och alla system som hör till en viss kund och dennes maskiner, förklarar han. 

– Nu har fler system integrerats i portalen och samarbetet med Volvo har ger oss stora fördelar. Det går att göra betydligt mer i mySwecon 2022 – nu är det verkligen en sömlös helhetslösning där kunderna kan se hela flottan, var maskinerna är, hur de mår, och vad de kostar.  

Utseendet har också uppdaterats och kunderna ska också kunna använda portalen som en maskinpärm med servicebok för varje maskin. 

– Kunden kan signera avtal, boka in service, se sina ordrar och dela information i form av bilder och filmer i loggboken. Det går också att enkelt visualisera den data man vill se – det är verkligen något vi vill visa på mässan. 

Swecon ställer ut i montrarna Ö:18 och D:03. 

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125