23948sdkhjf

Nyhetstätt när Engcon ställer ut

En ny markvibrator, ett lätt gaffelställ och ett motståndskraftigt maskinfäste är bara några av nyheterna i Engcons monter. Företaget presenterar också nästa steg när det gäller redskapsfästen.

Engcon har fått vänta i ett par år och när det nu äntligen blir mässa igen har man packat väskan full.

Med sig till Svenska Maskinmässan tar man till exempel en tiltrotator för grävmaskiner på 4-6 ton, med automatiskt snabbfäste och löstagbar gripkassett.

Engcon noterar att man nu tagit nästa steg. 2021 presenterade företaget S40 automatiskt maskinfäste med EC-Oil samt tiltrotator EC206 med EC-Oil automatiskt fäste på överdelen, en lösning som innebar att det gick att koppla tiltrotatorn utan att lämna hytten.

Nu erbjuder Engcon EC-Oil automatiskt S40 redskapsfäste även under tiltrotatorn. Det ska därmed bli möjligt för föraren att dessutom koppla hydrauliska redskap under tiltrotatorn, utan att lämna hytten.

Engcon noterar att nya EC206 förutom EC-Oil även har manuella extra hydrauluttag för de som behöver koppla sina redskap med slangkopplingar.

EC206 ska också vara förberedd för tilt- och roteringssensorer för att koppla tiltrotatorn mot maskinstyrningssystem, Engcon har dessutom utvecklat en löstagbar gripkassett som enkelt ska kunna kopplas ifrån för att spara vikt.

Engcon tar också med sig ett lätt gaffelställ för grävmaskiner på 2-6 ton. Stället finns i två versioner. Det ena är hydrauliskt och anpassat för EC-Oil automatiskt snabbfästessystem, det andra är mekaniskt med manuell spridning av gafflarna.

Båda gaffelställen ska klara fem tons last och kan fås med 800 eller 1200 mm långa gafflar.

PC6000, en helt ny och lågflödeskrävande markvibrator för grävmaskiner på 12-26 ton, får också följa med till Solvalla.

Enligt Engcon kräver PC6000 låga hydraulflöden, den ska dessutom vara utvecklad för att användas under en tiltrotator. EC-Oil automatiskt snabbfästessystem är standard och PC6000 ska därför kunna koppplas utan att föraren behöver lämna hytten, noterar Engcon.

Ett nytt maskinfäste som är helt anpassat för de moderna grävmaskinernas brytkrafter visas också i montern.

Det ska dessutom ha fått ett förbättrat hydraulflöde på EC-Oil-kopplingarna och ska därför kunna driva högflödeskrävande redskap som exempelvis hydraulhammare förklarar Engcon.

Företaget kommer också att slå ett slag för sin nya webshop för mekaniska redskap och planerar flytta ut shoppen till årets mässor där en del av sortimentet kommer visas.

Engcon ställer ut i monter N:02

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.126