23948sdkhjf

Fredheim visar sina kort på mässan

En ny kompakt kross, ännu fler avtagbara motorpaket och en ny och brutalt ärlig satsning är några av nyheterna i Fredheim Maskins monter.

Fredheim Maskin är som vanligt tvungna att ta med sig den riktigt stora resväskan när de åker till Svenska Maskinmässan.

Besökarna kan alltså vänta sig en monter med fullmatad med rejäla pjäser. Exakt hur mixen kommer att se ut står i skrivande stund inte helt klart men några saker vet vi redan nu.

Till exempel kommer man att visa upp Keestracks nya kompakta och helt eldrivna slagkross R3e, med sikt, retur och sidoutmatare.

Enligt Fredheim Maskin är den avsedd för asfalt, betong, tegel och kalk.

Kapaciteten anges till 60-250 ton i timmen. Totalvikten är 30 ton och i transportläget är enheten 12 900 millimeter lång, 2 550 millimeter bred och 3 200 millimeter hög.

Fredheim lyfter också fram att centralsmörjning, smörjfria larver och LED arbetsbelysning är standard, att R3e levereras pulverlackad från fabriken och att slitdelarna vid den 3,5 kubikmeter stora inmatningen är tillverkade i Hardox.

Företaget kommer också att slå på trumman för att det nu går att få avtagbara motorpaket även till Keestracks grovsiktar K5e Zero och K7e Zero.

Konceptet har funnits för andra maskiner i flera år och tanken är att förlänga motorernas livslängd genom att ställa dem 25 meter ifrån maskinerna.

– En modern motor med PDF, DOC, SCR, och EGR trivs inte särskilt bra i en dammig och vibrerande miljö, men med hjälp av motorpaket så kan kunderna anpassa och skifta efter sina egna behov, säger Erik Olausson på Fredheim Maskin Sverige.

Fredheim Maskin noterar att över 80 procent av de maskiner de saluför från Keestrack, Telestack och Neuenhauser levereras utan inbyggd dieselmotor. De tillägger att kunder som vill ha en inbyggd dieselmotor kommer att kunna få det.

Under mässan vill Fredheim Maskin också presentera sin senaste satsning.

Företaget har fått sina leverantörer, Keestrack, Sandvik, Telestad och Neuenhauser, att enas om ett sätt att räkna ut och redovisa utsläpp, verkningsgrad samt energiförbrukning.

Informationen ska tydliggöras genom märkning, det ska stå helt klart hur en viss maskin presterar när det gäller utsläpp, verkningsgrad och energiförbrukning.

Vi anser att det här är viktig och relevant information till köpare och användare av krossverk och siktar för att branschen på så sätt ska kunna välja energisnål och miljövänlig utrustning.

Fredheim ställer ut i monter N:05

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094