23948sdkhjf

Mählers laddar med hyvelblad och modulära plogar

Uppgraderade hyvelblad, modulära diagonalplogar och en hydrauldriven roterande sopvals är några av de nyheter Mählers vill visa upp för nya och gamla kunder.

Mählers har hunnit med mycket under de senaste åren, företaget har dock inte fått chansen att visa upp nyheterna på en mässa.

När det nu vankas stormässa igen har man alltså mycket att visa och man lyfter bland annat fram ett uppgraderat hyvelblad för året-runtvägunderhåll.

Bladet finns i ett fast och ett vridbart utförande och det ska fungera bra både för sommar- och för vintervägar förklarar Mählers.

En modulär diagonalplog får också följa med till Solvalla. Enligt Mählers innebär moduluppbyggnaden att man på samma stomme kan få flera olika utföranden – diagonal konisk med förhöjning åt höger, dubbel med förhöjning åt båda sidorna, plåt eller plastmantel.

Företaget lyfter också fram att en nyutvecklad typ av sidoförskjutning ökar flexibiliteten ytterligare då föraren kan skjuta plogen upp till 400 millimeter åt vardera sidan.

Mählers vill också visa upp SOP-LB2800, en hydrauldriven roterande sopvals som är anpassad för att användas både på lastbilar och på hjullastare.

Sopvalsen har ett ”aktivt” flytläge som ska ge ett balanserat tryck mot marken och följa vägens konturer, enligt Mählers är detta en unik funktion som ger rätt borsttryck jämt över hela borstvalsen oavsett hur bärarfordonet är placerat. Funktionen ska dessutom bidra till ökad borstlivslängd.

Företaget visar också en skylttvätt som ska kopplas på lastbilens plogfäste och som ska kunna styras via ett eget styrsystem.

Skylttvätten heter FCW 5.8o och ska vara anpassad för rengöring av bland annat trafikskyltar, vägräcken, vägtunnlar och vertikala väggar. Skylttvätten kopplas på lastbilens främre plogfäste och styrs via ett eget styrsystem.

 Företaget kommer också att prata en hel del om sitt proportionella styrsystem MC3, som ska göra det möjligt att styra plogutrustningen steglöst. Mählers lyfter också fram att systemet är byggt för fjärrsupport, via mobilnätet ska det gå att få support var kunden än befinner sig.

Mählers kommer också att visa Rasco sand- och saltspridare som ska passa både traktorer och lastbilar.

Mählers ställer ut i monter S:66

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
EU-beslut kan skynda på stort infrastrukturprojekt
Lambertsson anställer miljösamordnare
Bredare synfält med nytt system
Jämtkraft satsar på ny batterianläggning
Många vattenläckor beror på bristande underhåll
Vip-kö för ellastbilar
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.127