23948sdkhjf

Ny Kubota gör entré

Maskino tar med sig nya KX060-5 till Svenska Maskinmässan, en maskin de betraktar som flaggskeppet i Kubotas nya generation grävmaskiner.

Enligt Maskino har den nya serien konstruerats i nära dialog med kunderna, tanken har varit att uppfylla branschens krav på arbetsmiljö och resultatet har inneburit en helt ny design, ny modern instrumentering och en större hytt.

Maskino anser att KX060-5 sätter en ny standard i femtonsklassen och hävdar att maskinen förmodligen har branschens bästa stabilitet och styrka för maskiner i sin klass.

I hytten sitter en ny sju tum stor LCD-display som ska ge föraren bra koll. Det ska också gå att styra hydraulflödet och enkelt få översikt över viktiga systemmeddelanden och driftinformation.

I standardutrustningen ingår bland annat LED-belysning och backkamera som visas i den inbyggda nya LCD-displayen.

Maskino utlovar också bättre sikt och en ljudisolerad hytt med luftfjädrat sätet med flera inställningsmöjligheter samt större insteg och benutrymme.

De viktigaste komponenterna ska vara enkla att komma åt, enligt Maskino är KX060-5 branschens enklaste maskin att underhålla.

Maskino noterar också att steg V-motorerna uppfyller de senaste miljökraven och har dieselpartikelfilter för avgasrening.

Maskino ställer ut i monter C:16

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078