23948sdkhjf

Många nya finesser på klassisk redskapsbärare

Willes redskapsbärare genomgår ett generationsskifte, just nu är det 400-serien som berörs och Wille 465 har därmed blivit Wille 475 – som får följa med till mässan.

Wille 475 väger in på 350 kg, maskinen beskrivs som kompakt och stark, med god komfort och en lågbyggd hytt som sitter på framramen.

Det sistnämnda ska enligt Willegruppen ge god framkomlighet, förenkla insteget och placera föraren nära redskapen.

Man lyfter också fram att 46 procent av vikten nu sitter framtill och 54 procent baktill, något som ska göra det möjligt att sätta redskap ovan motorhuven utan att riskera stabiliteten.

Precis som de äldre modellerna har 475 axlar i stället för hjulmotorer. Detta ska bidra till både stabilitet och komfort lovar Willegruppen.

Sedan är det ju en Wille, självklart finns det massor av hydraulik, hela 130 liter/minut, med en mängd olika inställningsmöjligheter och därmed möjlighet att utföra olika uppgifter, säger Martin Svensson på Bengt Bergs Maskinservice AB, en del av Willegruppen AB.

Andra finesser är böjda fram- och bakrutor, glasdörr med skjutbart fönster, lågbyggd instrumentpanel, panoramahytt med extra LED-bakljus, låg ljudnivå och ergonomiskt placerade knappar och reglage.

Maskinen har en Kohler-dieselmotor på 55 kW med partikelfilter och kan  med köras på HVO100 biodiesel.

Willegruppen noterar också att maskinen har fyra körlägen, att den kan köras i 40 kilometer i timmen och att det finns en farthållare som påminner om de som finns på personbilar.

Företaget lyfter också fram den nya elektriskt styrda lastarventilen som ska göra det möjligt att styra såväl lyft- och sänkhastigheten som accelerationen. Motsvarande inställningar ska också vara också möjliga för tilten av skopan.

Willegruppen ställer ut i monter V:07.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078