23948sdkhjf

Maskinentreprenörerna vill visa branschens potential

Maskinentreprenörerna kommer till Svenska maskinmässan med ledorden: ”ansvarstagande samhällsbyggare”, ”föredöme och föregångare” och ”Vi är maskinentreprenörer”. Med dessa vill branschorganisationen visa potentialen i branschen och yrket.

– Svenska Maskinmässan är ett fantastiskt tillfälle att träffa både maskinentreprenörer och leverantörer. Och som vi har längtat! Sedan pandemin bröt ut har vi bara kunnat ha en mässa i Göteborg men nu kan vi träffas i Stockholm och det ser jag verkligen fram emot, säger Anders Robertsson, vd för Maskinentreprenörerna.

Syftet med att ställa ut på Svenska Maskinmässan är för Maskinentreprenörerna att visa upp yrket, branschen, verksamheten och utbildningen med en synnerligen stark och modern framtidstro.

Resurs- och kompetensbrist är en fråga som varit het för Maskinentreprenörerna under många år och så är den fortfarande. Där fyller Svenska Maskinmässan en viktig funktion i att visa upp branschen.

– Vi visar till exempel vilka satsningar som görs på infrastrukturen inom Sverige med fokus på de stora projekten tio år framåt och därmed var och vilka arbetstillfällen det finns framåt. Frågan om resurs- och kompetensbrist är alltid aktuell och behovet har inte blivit mindre med tiden, fortsätter Anders Robertsson.

Med Svenska Maskinmässan hoppas han även kunna stärka ME-skolans position ytterligare som marknadsledare när det gäller utbildning för maskinförare.

Maskinentreprenörerna har valt att skruva upp sitt mässdeltagande till en ny nivå och satsar på att skapa en monter som fungerar som en interaktiv mötesplats för ungdomar, vuxna, företag och medlemsföretag som vill se potentialen inom tillväxten i yrket och branschen

Besökarna får checka in i Maskinentreprenörernas monter med en QR-kod. Det görs för att kunna följa upp och bearbeta besökarna på bästa sätt.

– Integrerat i montern finns en scen där det finns möjlighet att hålla korta och aktuella seminarier, detta har vi tidigare haft i ett särskilt seminarietält men nu valt att flyttat till montern. Vi gör för första gången en fysisk presentation av vår konjunkturbarometer, detta sker på torsdagen. På fredagen hålls en kortare paneldiskussion om framtidens maskiner. Där deltar ledande leverantörer bland annat Swecon, Zeppelin, Maskinia, Wacker Neuson med flera, säger Anette Lund, Maskinentreprenörerna.

Förväntningarna är höga inom hela organisationen och ribban ligger högre än någonsin i år.

– I och med att vi inte har haft en mässa på så länge har jag väldigt höga förväntningar. Jag ser fram emot att få träffa väldigt många medlemsföretag men också potentiella medlemmar och att vi ska göra en bra presentation av medlemskapet och inte minst en bra stämma som vi som organisation håller på fredagen, säger Anders Robertsson.

Maskinentreprenörerna ställer ut i monter C.28.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.084