23948sdkhjf

”Hela branschen tar i från tårna”

I tre år har Maskinleverantörernas medlemmar väntat på att få bjuda in till mässa igen. – Hela branschen tar verkligen i från tårna den här gången för att göra en ännu bättre mässa än tidigare år, säger Maskinleverantörernas vd Björn Bäckström.

Idén om en mässa som samlar alla branschens leverantörer på ett och samma ställe har legat och grott under många år hos Maskinleverantörerna och deras medlemmar. 2015 började man på allvar att jobba för att arrangera en egen mässa och 2016 såg Svenska Maskinmässan dagens ljus för första gången. Såväl utställare som besökare hyllade eventet som inte kan beskrivas annat än som en braksuccé. Sedan dess har ytterligare en mässa, 2018, hunnit arrangeras innan pandemin kom och satte käppar i hjulet för allt vad offentliga tillställningar och mötesplatser hette.

– Svenska Maskinmässan är en viktig mötesplats där våra medlemmar får visa upp sina nyheter och där man som besökare enkelt kan jämföra, klämma och känna. Det är ett perfekt tillfälle att skaffa sig en överblick över vad som finns på marknaden, oavsett om man är på väg att investera i något just nu eller lite längre fram, säger Björn Bäckström.

För att få ställa ut på Svenska Maskinmässan krävs att man är medlem i Maskinleverantörerna. För att få bli medlem i organisationen krävs bland annat att man uppfyller garantiåtaganden, service och leveranser. 

– Som vanligt är intresset stort för att ställa ut på mässan, varenda kvadratmeter är bokad, säger Björn Bäckström.

Med dagens bränslepriser tror han att energieffektiva lösningar kommer att vara ett hett diskussionsämne på mässan och med stor sannolikhet kommer det visas olika hybridalternativ och elmaskiner.

– Personligen tror jag mycket på bränsleceller i framtiden, där finns det ännu ingen färdig lösning att visa upp på maskinsidan vad jag känner till. Däremot ska det bli spännande att se vad branschen har att visa, det har ju gått tre år sedan sist och i och med det kommer det finnas mycket nyheter att titta på.

Förväntningarna är höga både från organisationen, medlemmar och från Björn Bäckström själv.

– Jag hoppas att vi i år ska kunna göra en ännu bättre mässa än de två fantastiska mässor som vi har bakom oss och att vi ska kunna ge både besökare och utställare den upplevelse som de förväntar sig. Vi har haft vädret med oss de senaste gångerna och det hoppas jag förstås på även i år. Solvalla är en perfekt plats för en maskinmässa; lagom stor yta, lätt att ta sig till, restauranger och toaletter finns redan. Vi har allt som krävs för en riktigt bra mässa!

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109