23948sdkhjf

Epiroc får hjälp med utveckling av eltruck

Finska mjukvaruutvecklaren Etteplan har inlett ett arbete med Epiroc för att utveckla en av Epirocs batteridrivna truckar.

Trucken, Minetruck MT42, som används för gruvbrytning under jord är sedan tidigare batteridriven men nu ska de två företagen omforma den till ett elektriskt vagnsystem. 

Maskinen kommer utöver den befintliga batteridriften även kunna laddas under drift genom en kontaktledning. Etteplan ska i projektet bidra med teknisk expertis inom bland annat elektrisk design, batteriteknik och maskinelektrifiering.

– Globalt sett är elektrifiering av utrustning en stor trend inom gruvdrift, där flertalet fordon för närvarande drivs av dieselmotorer. Branschen är därför i behov av nya kompetenser och färdigheter som vi är redo att tillgodose. Genom att utveckla processer tillsammans med större tillverkare som Epiroc säkerställer vi att vi kan hantera strategiskt viktiga elektrifieringsutmaningar på ett konkurrenskraftigt sätt, säger Anders Svensson, Director, Service Solutions på Etteplan’s Engineering Solutions, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
  • Projektledare
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Byggföretagen försvarar sig mot Byggnads anklagelser
De roddar infrastruktur mitt i ett fornminne
Ramirent köper företag
Maskinias VD presenterar: Ny kontroll till Case hjullastare
Svordomar och storordrar på veckans lista!
BDX renodlar – startar entreprenadbolag
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109