23948sdkhjf

Manitou släpper två nya lättviktare

Scantruck meddelar att Manitou kommer med två nya maskiner. Båda anspassade för transport på en 3,5-tonstrailer.

Teleskoplastarna som går under namnen ULM 412 H och ULM 415 H har båda samma yttermått, 1,49 meter breda och 1,92 meter höga. Det som skiljer sig de två maskinerna åt är lyftkapaciteten, 1,25 ton till fyra meters höjd för 412:an och 1,5 ton till samma höjd för 415. 

Bägge är utrustade med en 35 hästkrafters motor från Yanmar som enligt Scantruck klarar av att möta de senaste emissionskraven enligt steg fem utan hjälp av AdBlue. Taket är tillverkat i stötsäkert polykarbonat och ska uppfylla säkerhetsstandarden för FOPS.

Manitou har gjort det möjligt att styra de två teleskoplastarna på tre olika sätt, tvåhjuls- och fyrhjulsstyrning samt krabbstyrning. De har även fått en automatisk parkeringsbroms som aktiveras när föraren lämnar hytten och släpps när denne sätter sig igen. 

Scantruck rekommenderar maskinerna till hantverkare inom bygg och trädgård då de menar att de är väldigt enkla att flytta mellan olika arbetsplatser.

– De nya lättviktarna är döpta till ULM – Ultra Light Manitou. Enligt planen så kommer de att komma ut på den europeiska marknaden till hösten, då de också förväntas anlända till Scantruck, säger Lasse Weber, produktansvarig för Manitou hos Scantruck, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094