23948sdkhjf

Nu kommer nya generationen tiltrotatorer

Den trettioåriga tillverkaren Engon släpper sin tredje generation av tiltrotatorer. Tillverkaren hävdar att de kommer ge ett smartare, smidigare och mer effektivt grävande.

Engcon meddelar att de under andra halvan av 2022 sätter igång med tillverkningen av tredje generationen av sitt tiltrotatorsystem. Tillverkaren säger att den nya tekniken bygger på en ny typ av ventiler i kombination med mjukvara som samarbetar med grävmaskinens lastkännande hydraulsystem.

Den nya generationen får även en nyutvecklad tilt och rotationsgivare som standard. Engcon säger att givarna har en av marknadens första “absoluta” sensorer och en plug and play-lösning för maskinstyrningssystem.

De modeller som släpps först är EC319 för grävmaskiner på 14 till 19 ton samt EC314 för de på 9 till 14 ton. Engcon säger att antalet modeller därefter kommer utökas löpande.

– För att möta ökade krav på elektrifiering, digitalisering, säkerhet och hållbarhet har vi utvecklat en lösning anpassad för framtidens grävande. Vårt nya tiltrotatorsystem visar att Engcon ligger i framkant med innovativa lösningar som driver utvecklingen framåt för att minska beroendet av fossila bränslen och därmed grävmaskiners klimatpåverkan, säger Stig Engström, grundare och ägare av Engcon, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158