23948sdkhjf

Skanska utsåg hjältar i arbetsmiljö

När Skanska höll sitt årligt återkommande Safety Week utsågs ett antal av företagets medarbetare till “årets arbetsmiljöhjältar”. En utmärkelse som går till dem som anses vara förebilder när det kommer till arbetsmiljö.

Under Skanskas årliga hälso- och säkerhetsvecka uppmärksammade företaget ett antal av sina medarbetare som ansetts vara förebilder inom arbetsmiljö. I år var en av vinnarna produktionschefen Carl-Johan Dahls fräsarlag som utsågs till arbetsmiljöhjältar för 2022.

– Vi har byggt upp en bra organisation kring arbetsmiljö med stort fokus på säkerheten. Det är jätteviktigt när vi fräser asfalt vid högtrafikerade vägar, säger produktionschefen Carl-Johan Dahl, i en kommentar.

Skanska har 13 fräsarlag i landet och Carl-Johan Dahl ansvarar för dem som finns från mellersta Sverige ned till Skåne. En av de viktigaste faktorerna för att jobba säkert menar han är att få ned hastigheten på vägarna.

– Vi trycker på att fräsarlagen inte ens ska dra i gång jobben om de anser att det är för dåligt skyltat. Då brukar det gå rätt snabbt att få till skyltningen, för att se till att trafiken inte dundrar förbi i 90 eller 100 kilometer i timmen.

Fakta: Skanskas arbetsmiljöhjältar 2022

Skanskas asfaltsfräsavdelning i Syd.

Tomas Christoffersson, Hälsa- och säkerhetsledare, Distrikt Kronoberg, Växjö.

Göran Hermansson, Skyddsombud, Hälsa- och säkerhetsledare, Södra Älvsborg.

Brett Pilkington, Arbetsmiljösamordnare, Anläggningsentreprenad Nacka.

Källa: Skanska

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.164